2 hari di kuala kangsar

di ujung syawal.. aku masih sempat beraya kat uma usu..klu tak sampai kuala kangsar sure kena kutuk ngan usu..pagi sabtu da gerak ke kuala kangsar dlm kul 11 lebih aku da sampai sana..sampai2 je tengok uma usu dan kawasan sekitarnya da dipenuhi ngan manusia..adesssss ramainye orang..

umah terbuka ketua polis daerah..mau tak ramai..sib baik cousin aku yg ber4 tu balik gak same2 ngan aku..klu tak mau mati kutu melayan karaoke yg sampai ke petang tu..

semua da tersedia..berapa gerai aku tak sempat nak kira..ade bape jenis makanan pung aku tak pasan..da tlampau banyak makanan..aku ngan cousin layan sate,laksa je..tengok2 kat dapur ade 2 bucket kfc..so layan…

dr kul 12 smpi kul 4 dok memerhati orang je keja kitaorang..cam2 ragam..sekali sekala dok layan ps2..

paling best layan faris la..lame sgt tak jumpe..bergusti je la keje aku ngan faris..

pagi smlm aku sempat dok shopping ngan maksu..best best :) murah murah lak tu..tak sempat pung smlm layan laksa tepi sungai..masa suntuk sgt..

p/s: aku terasa hati sgt ngan sorg mamat ni..klu leh tgk bumbung keta dier pung taknak:(

Tinggalkan Komen

kawan kawan ku

di satu pagi..

dalam perut keta satria..dengan isian 3 orang makhluk Allah..

fizal : weiihhh nk bekpes kat ne?..

syril : ntah

fizal : seksyen 7 baru nak?..

syril : tak kisah

aku masih melayan perasaan dan tak menghiraukan langsung perbualan antara kedua-dua makhluk tu..

fizal : aku rase cam kita ber2 je la ril dlm keta ni??? org kat belakang tu xde sore kot

syril : sekilas ikan di lautan aku tau jantan betina..ni lg minah sorang ni..masalah la tu

fizal : boy dier wat hal la tu..ahahhahah :)

aku : weiihhh sesuka korang je ek :(

fizal : citer la awat muka ko cam umah x ckup simen je ni..ko merajuk ngan aku ker?

aku : mn ade pape..

syril : pastu???

aku : ‘ BIARLAH RAHSIA ‘ ahaaakkksss

aku respek kat 2 org kawan aku ni..very caring tapi tak semua masalah aku leh citer kat diorang..sori bro..biarlah semua ye aku selesaikan sendiri..

p/s: thanks 4 aiscream conetto tu.. :)

Tinggalkan Komen

minggu yang penuh kesibukan,ke’tensen’an,kebingungan..

aku tensen sangat sekarang ni ngan beban keje yg tak penah susut..ngan kabar angin tidak akan dibayar gaji tahun depan..camne kedudukan pekerja berstatus ‘kontrak’ seramai lebih 500 orang??..semua tu menakutkan..ngeri bile memikirkannya..tak berani nk hadapi semua tu tapi aku kena kuatkan semangat..insyaallah ade rezeki aku kat sini..

sehari ke sehari beban keje makin bertambah..kes perceraian makin meningkat lepas raya ni..macam2 kes aku kena handle,cam2 perangai klien gak aku kena berdepan..semua menguji kesabaran..sentiasa perlu mengukir senyuman :)

sekarang ni aku belajar untuk menyimpan segala masalah tanpa meluahkan pada sesiapa pun..biarlah aku simpan semuanya..

mintak2 jd la plan nk balik kuala kangsar minggu ni..aku nk lepak kat dusun atok lelame..rindu pada suasana yang penuh kedamaian,kehijauan dan yang paling penting aku rindu kat ayis..

Tinggalkan Komen

untuk jadi sehat dan kuat :)

start 1hb aku da tekad untuk menjadi sehat dan kuat seperti erra fazira dalam citer ‘cinta kolestrol’ tapi ramai yang kata tak mungkin ehehhehehe..ekoran daripada semangat tu aku da beli susu tepung WEIGHT GAIN harga rm80 setin kecik..ala susu yang iklan orang sumo kat tv tu..minum susu ANLENE pun aku truskn lagi..da 10 hari berat badan aku da naik 2kg..bulan pose aritu turun 5kg..sadis gillerr time tu..

klu 10 hari leh naik 2kg bermakna klu sebulan leh naik lebih kurang 6kg..ahaakkkssss takpe klu berbelanja lebih sket.. :)

Tinggalkan Komen

EpISod sEDih

smlm aku terasa hati sgt ngan bib bila kitaorg bincangkn soal beli umah..camne aku tak terasa hati bile dier kata bantuan yg aku hulurkn langsung tak mbantu dier..selama ni aku usaha cari umah yg sesuai tuk kitaorang..kol sana sini tanye..round area sepang cari umah then bagitau dier..sekarang ni dier salahkan aku bile dier tak dapat nak cari umah yg sesuai tuk kitaorang..

msg 1

bg la semangat ke..moral support ke..ni trus je serah mcm tu je kat ‘ ‘..semua org mcm tu..kwn2 ke..family ke..sume ske tanya2 je..tp x bg apa2 bantuan pun..

msg 2

sori..’ ‘ bkn mrh ‘ ‘ ..cume rs mcm sorg2 je nk uruskn semu ye..

msg 3

x mbantu tp ‘ ‘ hargai..

p/s: aku sedih sgt skrg ni.. :(

Tinggalkan Komen

HaRI iNi

ari ni aku da start pose nam..insyaallah                                                                                    

tak sahur pn pagi td..mlm ni gi klang kot ade jemputan dr big boss :) makan makan ehehehhehe 

mggu ni bz gak ngan keje yg melambak pas cuti panjang..clien pung makin rmai wat pmohonan cerai..sabo jela da keje pun nama ye..

ptg jumaat pas keje aku kena rush balik banting..kaum kerabat mak nk datang ari sabtu so psiapan kena wat..igt nk wat laksa la..ari ahad lak maybe adik konvoi ngan member2 dier nk dtg uma..tu lom staff2 ayah,jiran tetangga..thn ni takde lak dgr ayah nk wat open house cam thn2 lps..

keje aku cam biase la kat dapur je la jawap ye..almaklumlah anak pompuan sorg..klu tak aku yg tlg mak sape lg kn..plan nk gi tgk wayang ngan bib tpakse tangguh smpi mggu dpn tu pn klu takde plan lain..

lgpn kesian kat bib mggu ni sure dier penat..keje tanpa henti..org cuti lg dier jelah kat opis tu..tido,makan,mandi smua kat opis..raya ke3 da start keje smpi ari ni baru dpt rest..13hb lak kusus kat kl..

Tinggalkan Komen

maHA kAryA cINta

 Maha Karya Cinta

Begitu berat melangkah
melihat kau bersamanya
adakah aku yg salah
atau hanya helah saja

ku masih mencintai diri kamu
bila kau menjauh
ku rindu

kau bagaikan udara
yang membantu aku untuk terus hidup diatas dunia
tanpamu ku lemah
pasti aku tak berdaya
kerna kau maha karya cinta …

biarpun kau tidak mahu
menerima kasih daku
ku kan setia bersama mu
sehingga ke akhir waktu

ku masih menyayangi diri kamu
bila kau berlalu
ku rindu ..

kau bagaikan udara
yang membantu aku untuk terus hidup diatas dunia
tanpamu ku lemah
pasti aku tak berdaya
kerna kau maha karya cinta

kau takkan dapat aku lupakan
kerna kau lah punca cinta kita
mengajar aku erti bahagia
kembalilah ..

terimalah pesan daku
yang akan terus menunggu …

p/s:aku suker dgr lagu ni :)

Tinggalkan Komen

Older Posts »
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.